sâmbătă, 4 august 2012

Construieste singur un solar/sera...( 1 )

   Asa cum am promis , voi vorbi despre proiectarea si constructia unui solar.
   Avem un lot , un teren dintr-o curte ( fig.1 ,2 )  , o parcela pe care am dori sa cultivam in mod protejat legume  sau orice alta planta la care tinem sau care necesita conditii constante de temperatura si umiditate .

fig 1

fig 2


   Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa stabilim exact suprafata pe care dorim sa construim ,  aceasta se poate face prin masuratoare directa pe teren sau in urma unor calcule pe hartie.
   Vom cauta sa avem un lot ,o parcela cat mai dreptunghiulara cu putinta ( fig 3 ) .


                                                              fig 3
   Daca pe hartie e usor de desenat un dreptunghi , pe teren lucrurile nu vor fi asa de simple . Pentru ca sa nu intampinam greutati in marcarea pe teren a unui dreptunghi , vom face mai intai niste calcule pe hartie .
   Odata stabilite lungimea L si latimea l  ale dreptunghiului care va fi baza constructiei , vom avea nevoie si de diagonala acestuia ( fig 4 ) .


                                                                 fig 4

   Diagonala unui dreptunghi se calculeaza conform relatiei din fig 5 ,anume : se inmulteste lungimea cu ea insasi , se inmulteste latimea cu ea insasi , se aduna rezultatele obtinute si se scoate radical din aceasta suma . Calculele se fac in ordinea in care le-am descris .

                                                                    fig 5
    ( va urma ...episodul 2)
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu